vineri, octombrie 22

Sindicalistii au pichetat sediul PDL Bacau


Aproximativ 100 de persoane au pichetat astazi la ora 13.00, sediul PDL Bacau. Manifestarea sindicala continua lungul sir al protestelor declansate la nivel national pe fondul reducerilor salariale si al disponibilizarilor anuntate. "Daca pana saptamana viitoare nu primim reactii pozitive din partea guvernantilor la revendicarile noastre, actiunile de protest vor culmina miercuri, 27 octombrie cu un miting de amploare in Bucuresti", a declarat Marian Pavel, lider SNPPC Bacau. Liderii CNS Cartel Alfa, BNS, CSDR, CNSLR "Fratia" Bacau si Meridian au participat la proteste. Protestatarii au pichetat sediul PDL Bacau, timp de o ora, timp in care au afisat si scandat sloganuri anti Boc si Basescu.

Vine Basescu in Saucesti

Astazi, la ora 13.30, presedintele Traian Basescu este asteptat in comuna Saucesti, judetul Bacau. O noua vizita "de lucru"...

foto Liviu Maftei

Sedinta foto canina




Zi de toamna insorita in Parcul Cancicov. Am cautat intr-o dimineata frumusetile toamnei in parc. N-am avut noroc sa ma bucur de peisajul de poveste cu alei pline de miresme de toamna, cu o frunza in cadere pe care esti tentat intotdeauna sa o urmaresti si de ce nu, sa-ti pui ordine in ganduri in drum spre serviciu. Spun ca nu m-am bucurat pe deplin de tabloul oferit de toamna insorita, pentru ca inaintea mea trecusera angajatii de la Spatii Verzi si maturasera constiincios aleile de frunze. M-am bucurat in schimb de joaca unor catei. Un alt grup canin, la fel de relaxat l-am intalnit in Piateta. Una peste alta, se pare ca toamna iti rascoleste romantismul.

joi, octombrie 21

Caruta spulberata pe DN 2







Accident cu sase victime in comuna Nicolae Balcescu, judetul Bacau. O caruta iesita de pe un drum lateral pe DN 2 - E 85, a fost spulberata in trafic de un mercedes. Carutasul nu s-a asigurat la iesirea pe europeana, iar soferul avea cel putin 150 km la ora. Cinci persoane aflate in caruta si un pasager aflat in autoturism au ajuns la spital. Din fericire, nimeni nu a murit.

Politia ii controleaza pe taximetristi

Atentie taximetristi! Politia Rutiera e cu ochii pe voi. Astazi, echipajele de politie rutiera vor peria orasul de la un capat la altul, efectuand un amplu control pe linie de taximetrie. Actiunea se desfasoara in doua "schimburi", respectiv, intre orele 09.00 - 13.00 si 17.00 - 21.00.

marți, octombrie 19

Ciorba taraneasca de cartofi dreasa cu smantana




Made by Nicu. Pofta buna. Daca vi se pare apetisanta va astept comentariul si cererea...

Curse aeriene pentru Italia

Carpatair va opera in sezonul de iarna, respectiv intervalul decembrie-ianuarie, zboruri directe din Bacau catre Roma (Fiumicino), Torino si Milano (Bergamo), a anunta Mediafax. Compania va avea 18 zboruri (dus-intors) din Bacau spre Roma, catre Torino va opera 16 curse (dus-intors), iar spre Milano pasagerii vor beneficia de opt curse (dus-intors). Cursele vor fi operate cu avioane de tip Fokker 70, cu o capacitate de 72 de locuri. Lansarea zborurilor din Bacau vine in contextul cresterii operarii pe relatia Italia pe parcursul anului, prin introducerea de zboruri directe din Bucuresti (Otopeni) si Craiova. 

sursa foto: romanian-spotters

Cum se comporta o pisica in baie


No comment...

Trafic blocat de accident


In urma cu cateva minute, traficul rutier a fost blocat pe str. Marasesti din municipiul Bacau de un nou accident de circulatie. Un W s-a izbit frontal de autoturismul din fata sa si s-a facut zob. Coliziunea s-a produs in fata Parcului Cancicov, la ora de varf si pe o ploaie torentiala. Volkswagen-ul a ramas intepenit pe banda a doua de mers, in timp ce masina cealalta implicata in accident era trasa pe banda I de mers. Multimea de soferi gura-casca si accidentul in sine a blocat traficul pe directia de mers Policlinica Veche - Tic-Tac, masinile circuland bara la bara.

Tarantula de Bacau


   
    Paianjenul din imagine a fost descoperit de Horia, `n timp ce se afla la o partida de pescuit. La prima vedere, pescarul nu stia ce sa creada. Cand a pus insa lanterna in iarba a decoperit ca este vorba despre o tarantula.

luni, octombrie 18

"Trafic de persoane" la Gaiceana






Saptamana aceasta a inceput pentru mine cu o deplasare in teritoriu. Mai exact, pe 18 octombrie, am fost in comuna Gaiceana din judetul Bacau, unde, am participat la o intalnire mai putin obisnuita. Este vorba despre o diseminare a informatiei in teritoriu cu privire la traficul de persoane. Mai exact, membrii Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane (ANITP) Bacau au marcat printr-o activitate de informare Ziua Europeana de Lupta Impotriva traficului de persoane. Locul intalnirii a fost ales la Primaria Gaiceana, iar invitatii "de onoare" au fost elevii si profesorii scolii din localitate. In mintea copiilor, termenul "traficul de persoane" s-a rezumat la "te cheama cineva, te fura, apoi te pun la munca in alte tari". A venit imediat explicatia politistilor care le-a spus celor prezenti ca "atunci cand vorbim despre traficul de persoane, vorbim despre exploatare sexuala sau exploatare prin munca". Statistic vorbind, traficul de fiinte umane ocupa locul trei in lume dupa traficul de droguri si traficul cu arme. Dupa o prezentare "ca la carte", politistii si reprezentantul Fundatiei de Sprijin Comunitar (FSC) le-au prezentat copiilor un film in care o victima traficata povestea cosmarul prin care trecuse. Filmul, desi plin de invataminte, nu prea a avut trecere in randul elevilor, plistiseala instaurandu-se dupa numai cateva minute de vizionare. Ca la un semn, copiii au parasit incaperea, ramanand in sala doar cadrele didactice. Instruirea cu adultii s-a terminat relativ repede, pentru ca profesorii infrigurati si cu gandul la reducerile salariale nu prea mai au chef sa faca educatie in scoli.

Aventura Transfagarasan 2010


 Traversarea Transfagarasanului este una din destinatiile de vacanta care trebuie luata in calcul atunci cand pleci in concediu si vrei sa te detasezi de problemele cotidiene. Asa se face ca intr-o buna zi m-am urcat in masina si am ales ca destinatie muntele. Inca de la inceputul calatoriei mele, ideea parcurgerii Transfagarasanului s-a dovedit a fi cea mai buna alegere. Aventura a inceput in judetul Arges, iar una dintre opriri am facut-o la manastirea Curtea de Arges,
unde, in aripa de nord a bisericii a fost marcat locul in care mesterul Manole a zidit-o pe sotia sa Ana. Locul plin de istorie, aduna pelerini de pretutindeni. Afluenta de turisti este mana cereasca si pentru micii comercianti care te incanta la fiecare stand cu suveniruri de prin partea locului. Ne-am continuat drumul multumiti ca am atins acest obiectiv turistic si religios si am pornit spre Transfagarasan. Dupa un popas de-o noapte, am marcat un nou obiectiv turistic aflat pe traseu. Este vorba despre Cetatea Poenari, situata in apropierea barajului Vidraru, pe un varf de munte. De aici, am admirat privelisti frumoase cum ar fi Barajul Vidraru sau Muntii Fagaras. Cetatea a devenit in timp "muzeu" pentru vizitatorii aflati intr-o forma fizica buna. Pentru a urca la cetate, turistii au de urcat un traseu format dintr-o scara cu 1.480 de trepte. Cu un nou bagaj de cunostinte, ne-am continuat drumul spre Barajul Vidraru. Masini parcate de o parte si de alta a drumului, tunel blocat, iar dincolo de aceasta forfota, odata ajunsi pe baraj, o priveliste mirifica se derula in fata ochilor. Am lasat in urma barajul Vidraru si am pornit spre Balea Lac. Drumul, extraordinar de bun, iti ofera posibilitatea "sa plutesti" printre nori si sa te bucuri de peisaj.