sâmbătă, noiembrie 13

Plantari in Tara lui Andrei

Am fost in Tara lui Andrei...

...pe dealul Osoiu din municipiul Moinesti, judetul Bacau...

...unde mii de oameni plantau puieti de salcam oferiti de Petrom

O pauza pentru cei mici

Done de la economic, unul din campionii zilei de sambata

Ionut Iftimoaie a tinut scorul pe echipe... 

...si tot el a dat strigarea la masa de pranz pentru aproximativ 800 de voluntari

Unii au rupt harletele...

altii si-au rupt picioarele.

Cu totii au vrut "mai mult verde" si au plantat circa 18.000 de puieti...
...inclusiv furnicutza Bitzy, mascota evenimentului

Pauza de masa

Dupa o zi de munca

Scor final echipa Moinesti Nord

Scor final echipa Moinesti Sud


Final de poveste. Frumos si de laudat. Cine va conduce insa urmatoarea campanie de impadurire? 

vineri, noiembrie 12

De ziua sotiei mele - Esarfa in dar

Semnaturi adolescentine


Insemnarile de pe bancile din Parcul Cancicov le-am descoperit intr-o dimineata insorita de noiembrie. Vremea frumoasa si atmosfera din jur te indemnau la visare. Cineva a vrut sa se aseze pe o banca, la soare, insa a descoperit cu mahnire ca un grup de adolescenti isi lasasera amprenta pe bancile din jur. Se pare ca sufereau mult...

"Toamna imi place sa ma indragostesc", spunea cineva...candva. Si suna bine. Probabil asta a vrut sa spuna si autorul acestor inscrisuri, ganduri, emotii... frustrari. Nu stiu exact cum sa le cataloghez. 

foto by Nicu

Rapirea din Serai - varianta Buhusi

artclue
O piranda a fost rapita de fostul concubin. Faza s-a petrecut in Buhusi, iar femeia a fost rapita chiar de langa barbatul sau. Rapitorul era nimeni altul decat fostul concubin al femeii, ajutat de alte doua persoane sa o fure pe mare iubire a vietii lui. Sotul pirandei a ramas masca cand a vazut ca un individ o smulge pe nevasta-sa de langa el, o ingramadeste intr-o masina si pleaca in tromba spre zari necunoscute. Sotul lasat cu buza umflata a sunat la politie, a reclamat fapta, iar dupa cateva telefoane date la echipajele de interventie aflate in teren au reusit sa identifice masina in cauza condusa de rapitor. Asa se face ca femeia a fost reintegrata in familie, iar rapitorii au fost retinuti pentru lipsire de libertate, amenintare si complicitate la savarsirea celor doua infractiuni. Faza e cat se poate de reala.

Parazitii invadeaza Bacaul


Sambata, 13 noiembrie, ora 22.00, Clubul "Privilege" din municipiul Bacau ii are ca invitati pe baietii de la Parazitii. Intrarea este gratis pentru fete, precum si pentru studenti, daca acestia fac dovada carnetului de student. Pentru restul fanilor, intrarea este 15 lei. Rezervari se fac la numarul de telefon 0720.847.847 sau la office@clubprivilege.ro . Distractie maxima!

joi, noiembrie 11

Targ la ceas de seara






foto by Nicu


Farsa lui Schultz cel Rosu


Celebrul Schultz a reusit astazi sa-i pacaleasca pe majoritatea celor care il cunosc. "Schultz Neo Schultz" scrie pe Facebook ca astazi este ziua lui. Toata lumea l-a asaltat cu urarile "de bine", luand de buna data de nastere trecuta pe site-ul amintit. Schultz al nostru s-a amuzat copios de acest lucru, declarand ca a ales la intamplare data de 11.11.1977, pentru ca asta i-a fost la indemana si n-a avut chef la vremea aceea sa completeze rubricile respective cu date reale. Schultz este nascut de fapt pe 25 decembrie 1969. "Sa ne traiesti, bai Schultz!" indiferent de ziua in care te-ai nascut. Apropo, are de vanzare calendare religioase pentru 2011. Pret 12 lei.

Produse traditionale in Parcul Catedralei








foto by Nicu

Cam asta era oferta producatorilor prezenti la Targul de produse traditionale romanesti, organizat in Parcul catedralei din municipiul Bacau. Preturile cam piparate insa, desi sunt mai joase decat cele de la targul anterior.









miercuri, noiembrie 10

Cea mai semnalizata groapa din Bacau



Asa cum spuneam in titlu, iata cea mai semnalizata groapa din Bacau. Am descoperit-o zilele trecute tocmai in Parcul Cancicov din municipiul Bacau, culmea, intr-o zona prea putin frecventata. M-a surprins cat de bine era semnalizata.

Târg de produse tradiţionale

foto nwradu
Târgul de produse tradiţionale româneşti se deschide in Bacău, în perioada 11 – 14 noiembrie 2010, în Parcul Catedralei.. Zeci de producători şi comerciaţi populari din toată tara îi vor îmbia pe băcăuani cu bunătăti din carne si lapte, preparate după retete din străbuni si îsi vor etala obiectele din lemn si ceramică mestesugite cu îndemânare. Timp de patru zile, locuitorii municipiului Bacău se vor putea bucura de gustul unic al brânzei de burduf, de aroma cârnatilor condimentati, de savoarea pastramei de berbecut, vor putea cumpăra pâine sănătoasă de casă sau vor putea gusta sărmălutele cu mămăligă si carnea proaspătă friptă pe grătar. Obiectele din ceramică de Corund, icoanele sau straiele populare completează oferta bogată de la Târgul de produse traditionale din parcul Catedralei. Târgul va fi deschis de joi, 11 noiembrie, până duminică, 14 noiembrie, între orele 9.00 – 20.00.

marți, noiembrie 9

Accident pe pod



Un accident de circulatie produs dimineata pe podul Narcisa din Bacau a ingreunat traficul rutier. O duba si o Dacie Solenza s-au tamponat, dupa ce soferul autoturismului a intrat pe sensul opus de mers. Un echipaj de politie a ajuns la fata locului, a consemnat fata, l-a amendat pe sofer, retinindu-i totodata permisul de conducere.

Un călător împuţit


Ieri am trait cea mai "imputita" experienta din viata mea. Dupa o zi de munca, grabita spre casa, m-am urcat intr-un autobuz, mi-am compostat biletul ca un calator responsabil si cand sa ma asez pe scaun mi-au paralizat simturile. Un om al strazii care mirosea ingrozitor reusise sa alunge toti calatorii din faţă in cealalta jumatate de autobuz. Mirosul insuportabil m-a determinat sa merg la sofer si sa-i recomand ca in urmatoarea statie de autobuz sa-l dea jos pe mizerabil. M-a socat raspunsul conducatorului auto care mi-a zis: "Sa vina controlul si sa-l dea jos ca nu e treaba mea". N-am mai suportat mirosul si am coborat din autobuz inainte de vreme. Abia dupa ce a trecut prin sase statii de autobuz, soferul s-a sinchisit sa-l coboare pe mizerabil din masina. Prea tarziu, mijlocul de transport cred ca va purta mult timp amprenta urat mirositoare lasata in urma de omul strazii. Ce sa mai zic despre bancheta pe care statuse omul. Mustea de pişat.

luni, noiembrie 8

Se opreste apa in centru

foto by Nicu

Bacauanii care locuiesc in centrul orasului nu vor avea marti apa rece la robinet. Apa va fi intrerurpta intre 8 si 18, pentru ca se lucreaza la reteaua de apa pe strapungerea str. Mihai Viteazu cu str. 9 Mai. Nu vor avea apa onsumatorii casnici de pe B-ul Unirii, str. 9 Mai, Marasesti, Mihai Viteazu, Nicolae Balcescu. Nu vor avea apa rece nici Primaria, Prefectura, Hotelul Bistrita, Casa de Cultura, cabinetele medicale de la Policlinica veche, BRD, BCR, Banc Post si nici Piata Centrala. Asa cum suntem obisnuiti, la reluarea programului de furnizare a apei reci, aceasta va curge tulbure.

Călcat de tractor




foto by Nicu

Un localnic din comuna Livezi, judeţul Bacău, a fost găsit decedat pe cîmp. Ghiţă Nelu C., 42 ani, plecase la cîmp cu tractorul să are un teren agricol în satul Orăşa, inca intarzia nepermis de mult, lucru care i-a ingrijorat pe membrii familiei. Acestia au plecat pe urmele tractoristului, gasindu-l mort pe cîmp. La aproximativ 45 m distanţa de cadavru era tractorul acestuia, vehiculul avînd incă motorul pornit si farurile aprinse. Tractoristul avea urme de sînge pe faţă si la urechea dreapta, iar pe haine se vedeau urme de pamînt de pe cauciucurile tractorului, semn ca masina trecuse peste el.