sâmbătă, noiembrie 20

Pasajul subteran prinde contur



Am trecut intamplator prin zona noului pasaj subteran al Bacaului si mi-a placut ce am vazut. Stiam cum va arata la final intreaga lucrare, iar investitia capata contur de la o zi la alta.

ZDBlog Convention


Kristofer93 si ContraSens au fost amfitrionii intalnirii

Sambata dimineata am avut placuta surpriza sa particip la intalnirea ZDBlog Convention. Mai exact, a fost vorba despre o discutie libera la care au participat bloggeri cu experienta sau incepatori, respectiv, cativa tineri care au dorit sa cunoasca mai multe despre acest "curent". Am invatat astfel despre ce sa scrii pe blog, cum sa scrii, cum sa-ti procuri fotografiile si mai ales cum sa devii interesant pentru altii. Asa se face ca am plecat de la intalnire cu un bagaj nou de cunostinte, pe care le voi aplica intr-un fel sau altul in viitorul apropiat. Oricum, astept urmatoarea intalnire.

vineri, noiembrie 19

Meseriasi in alpinism utilitar

foto by Nicu
Un locatar aflat in imposibilitatea de a monta schele pentru a-si reabilita termic locuinta la exterior a apelat la serviciile unor alpinisti utilitari. Am inteles ca e destul de costisitor sa angajezi astfel de meseriasi, insa, se pare ca fac treaba buna si sunt mult mai activi decat muncitorii care lenevesc pe obisnuitele schele metalice inaltate de regula la exteriorul blocurilor.

O pisica a ajuns dupa gratii


In drum spre casa mi-a atras atentia un ghemotoc roscat pe pervarzul unei ferestre. Pisica dormea tolanita pe marginea exterioara a geamului, semn ca stapana nu era acasa. M-a auzit cand m-am apropiat si mi-a pozat putin speriata.  

joi, noiembrie 18

Jandarmi trimisi la inmormantarea interlopului nemtean


foto ZDB

Aproximativ 200 de jandarmi bacauani participa astazi la o misiune de asigurare a ordinii si linistii publice in orasul Roznov, judetul Neamt, unde are loc inmormantarea lui Ghiorghita Mararu, interlopul impuscat duminica intr-o cafenea din municipiul Piatra Neamt. Misiunea este considerata una de risc maxim, fiind dislocate in zona importante forte de interventie. 

miercuri, noiembrie 17

Varza pusa la murat





Am pus varza la murat. Am incercat o reteta noua si rezultatul e cel asteptat. In ordinea culorilor...am pus varza alba, morcov, varza rosie, hrean, apa si sare (dupa gust).

Cadavru gasit la marginea orasului

Cadavrul unui barbat a fost gasit miercuri dimineata in zona iazurilor Aerostar. Politistii criminalisti au stabilit ca este vorba despre Janica M., 67 ani, din municipiul Bacau, disparut de acasa din data de 6 noiembrie. Sotia barbatului gasit mort le-a spus politistilor ca sotul sau suferea de afectiuni psihice. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Judetean Bacau in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzelor mortii.

marți, noiembrie 16

A murit fetita din Beresti Bistrita




Gabriela Barna, din Beresti Bistrita, fetita care 16 ani cantarea doar 13 kilograme a incetat din viata la Spitalul de Pediatrie Bacau. Medicii s-au declarat invinsi, chiar daca in ultimele zile minora dadea semne ca ar incepe sa manance. Acum ca fata a murit, procurorii pot schimba incadrarea juridica in acest caz. Pe numele Elenei Barna, mama copilei, exista deja un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Daca va fi acuzata de ucidere din culpa, mama fetei risca pana la 15 ani de inchisoare.

Pana de curent in centrul Bacaului

Bacauanii care locuiesc sau muncesc in zona centrala a orasului au avut astazi parte de o mica pana de curent. In jurul orei 15.15 o avarie produsa la nivelul retelei electrice a oprit activitatea institutiilor din centrul orasului si i-a pus in stand by pe locatari. Am sunat la E.ON si unul dintre reprezentantii furnizorului de energie electrica mi-a spus ca o parte dintre consumatori au fost deja realimentati la sistem. Oricum, se pare ca Spitalul Judetean de Urgenta Bacau nu a fost afectat de avarie.  

luni, noiembrie 15

Strachina voinicului



foto by Nicu

Foarte tare!!! Daaa. Mancarea din imagine o gasiti in meniul Restaurantului "Soimul" undeva pe drumul spre Darmanesti, jud. Bacau. Mi-a placut in mod deosebit prezentarea produsului, cat despre gust, acesta a fost deosebit. In strachina era o mancarica cu ciuperci, carne de pui, smantana si zarzavat proaspat. Mancarea se serveste cu bucati rupte din "capacul" de aluat. Si nu e deloc scump. Doar 14 lei.

Jandarmii ecologisti





foto IJJ Bacau
Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau au contribuit sambata trecuta la impadurirea dealului Osoiu din municipiul Moinesti. Munca de voluntar chiar le prinde bine in conditiile in care si-au primit lefurile cu 25 la suta reducere. In alta ordine de idei, din cauza banilor prea putini, cinci jandarmi au parasit anul acesta sistemul alegand calea strainatatii.