sâmbătă, noiembrie 27

Uscatorul ecologic



Un locatar inventiv s-a gandit sa se foloseasca de cioturile ramase de la crengile unui brad si sa le foloseasca drept uscator "ecologic". Alti bacauani au inventat varianta "sarmelor" pentru rufe, cu acoperis. Astfel, de ploua sau ninge, rufele sunt "protejate" de intemperiile vremii.
Posted by Picasa

vineri, noiembrie 26

Perchezitii pentru petarde si tigari


sursa IPJ Bacau

Banuielile mele de vineri dimineata cu privire la agitatia din fata Inspectoratului de Politie Judetean Bacau s-au concretizat intr-o serie de perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane suspecte de evaziune fiscala.
 Beneficiind de sprijinul ofiterilor din cadrul Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna, politistii au efectuat 10 perchezitii domiciliare. Astfel, au fost confiscate peste 21.000 de tigarete de provenienta Ucraina si Republica Moldova. 
Pe langa tigari, politistii au mai confiscat aproximativ 6.000 de petarde, artificii si alte obiecte de distractie pa baza de amestecuri pirotehnice, ca tot vin sarbatorile iar daca nu bubuie scarile de bloc nu simtim "magia" Craciunului.

Un pat inghetat



Posted by Picasa

Nu pune-ti botul!!!

Atentie la marea pacaleala de la "Ministerul de Finante". Am primit pe mail urmatoarea "instiintare":

"Dupa ultimele calcule ale activitatii dumneavoastra anuale am stabilit ca va sunt eligibile pentru primirea unei rambursari a impozitului in conformitate cu sectiunea 501 (c).Valoarea impozitului returnat este de 473,27 RON. Va rugam sa ne trimiteti cererea de rambursare a impozitului si sa asteptati 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse. Pentru a accesa formularul de plata va rugam sa va completati datele aici :
http://www.mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155
Aceasta notificare a fost trimisa de catre Ministerul Finantelor Publice , Biroul de plati pentru persoane fizice".

Asta se numeste frauda. Nu va publicati oricum datele personale!

Infractori!!! Vi se pregateste ceva


Azi dimineata, agitatie mare in fata Inspectoratului Judetean de Politie Bacau. Cateva echipaje de interventie - jandarmi, mascati si agenti locali din cadrul Politiei Primariei Bacau - au fost "convocate" la politie. Cel mai probabil, politistii si partenerii de misiune pun la care noi descinderi in locuintele unor persoane sau in societatile comerciale suspecte ca ar desfasura activitati ilegale.
Posted by Picasa

Prima zapada din 2010



Posted by Picasa

joi, noiembrie 25

Masina arsa sub pod la Narcisa




foto by Nicu

Joi seara, pe la 17.30, proprietarul unui autoturism a vazut neputiincios cum ii arde Opelul. Omul abia ajunsese acasa de vreo jumatate de ora, cand, la un moment dat, a pornit alarma masinii sale. Nu era vorba despre vreo joaca de copii, ci locatarii care incercau sa deschisa portierea masinii si sa stinga flacarile din interior. Un scurtcircuit produs la reteaua electrica a distrus interiorul masinii. Intre timp, cineva a anuntat pompierii, iar acestia au intervenit imediat cu spuma. Alte doua autoturisme au suferit mici avarii, fiind indepartate pe cat posibil de locul incendiului. Daca nu are Casco, proprietarul trebuie sa scoata din buzunar o suma frumusica pentru a remedia pagubele.
Posted by Picasa

Actiune impotriva vitezomanilor

foto by Nicu

Conducatorii auto care vor tranzita vineri municipiile Bacau, Moinesti si Onesti vor avea surpriza sa se intalneasca in trafic cu o sumedenie de politisti. Toti politistii de la rutiera sunt angrenati intr-o misiune de prevenire a accidentelor. Actiunea are drept slogan "Alege Viata!", iar daca se intampla sa fiti opriti in trafic de vreun echipaj de politie nu va speriati. Chiar daca nu ati comis nicio ilegalitate, este posibil sa primiti de la politisti un pliant cu caracter preventiv.

miercuri, noiembrie 24

Miros de sarbatoare

Dupa ce au montat instalatiile electrice, angajatii Primariei Bacau au trecut la ornat pomii de Craciun.
Si anul acesta brazii vor fi montati doar pe schelet metalic. Urmeza ornarea lor.

Chiriasii standurilor din Piata Sud au caldura


foto by Nicu
Posted by Picasa
Senzational!!! Dupa aproximativ 3 ani de zile, chiriasii standurilor din Piata Sud beneficiaza de caldura. Detinatorul locatiei a montat cateva aeroterme in spatiul inchiriat de micii afaceristi. O vanzatoare spune ca nu au mai avut caldura de vreo trei ani. Oamenii spera ca odata ce le-au fost asigurate conditii decente de lucru pe timp de iarna, proprietarul spatiului sa nu le majoreze chiria.   

Ne pregatim pentru zapada?


Zilele trecute am intilnit masina din imagine pe Calea Romanului , din municipiul Bacau.Sa vina oare zapada sau drumarii  fac rodajul masinilor!?

luni, noiembrie 22

Temporizator pentru masina de spalat

foto by Roxy

Curiozitatea pentru masinile de spalat a facut-o pe o pisica sa stea nemiscata pret de cateva minute. Se pare ca centrifuga a hipnotizat-o. Sper sa-si revina.

Iubiri otravite la Teatrul Bacovia

sursa TMB

Iubitorii de teatru pot vizona piesa "Iubiri otravite", luni, 6 decembrie, ora 19.00 in sala mare a Teatrului Municipal Bacovia. Piesa de teatru a Lailei Ripoll, este o productie Teatrul "George Ciprian" Buzau, este povestea a patru femei care s-au nascut si traiesc intr-un colt uitat de lume. Pe scurt, subiectul ar putea fi prezentat astfel: In anii ’40, in viata a trei surori: Nazaria, Daria si Aurori, a aparut (pe o motocicleta cu atas) un barbat exotic, care le-a schimbat destinele. Distributia: Adriana Trandafir, Ruxandra Sireteanu, Anda Caropol, Mihaela Subtirica