sâmbătă, decembrie 4

Unii fura, altii muncesc

foto by Nicu

Furt in vazul tuturor. Asa as putea cataloga gestul barbatului surprins de aparatul foto incarcand o punga cu nisip. Locatia: strapungerea din str. Mihai Viteazu in str. 9 Mai, linga Liceul Sportiv. Omul isi vedea nestingherit de treaba, trecatorii uitandu-se absent la el. La citiva metri distanta, muncitorii isi vedeau de treaba lor, turnand beton.

vineri, decembrie 3

Ultimele pregatiri





Piateta din fata Prefecturii Bacau si Parcul Catedralei au frematat zilele acestea de multime. Pe de o parte se aflau angajatii Primariei care faceau ultimele racorduri la reteaua de electricitate, iar de cealalta parte erau bacauanii, curiosi sa vada cum va fi ornat Bacaul de sarbatori. Cert este ca orasul va fi inundat de lumina incepand de sambata seara.

 

Icoana facatoare de minuni



Icoana facatoare de minuni de la manastirea Cacica va poposi in aceasta duminica la Biserica romano-catolica "Sf. Petru si Paul" din municipiul Bacau. Credinciosii vor avea acces la icoana incepand cu 5 decembrie, ora 16.30 si pana pe 8 decembrie ora 20.00.

In prima fotografie se vede icoana in altarul Manastirii Cacica.

Posted by Picasa

joi, decembrie 2

Ziua Mondiala SIDA


Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS), filiala Bacau, a organizat la sediul Prefecturii Bacau o intalnire dedicata Zilei Mondiale SIDA. Evenimentul s-a dovedit a fi o oportunitate de a vorbi despre modul in care oamenii sunt afectati de HIV. ARAS a organizat un eveniment public, o fundita din candele, tocmai pentru a sustine ca HIV/SIDA nu este o problema doar daca noi, un prieten sau un membru al familiei noastre este seropozitiv. Actiunea a avut drept scop promovarea atitudinii de sprijin, toleranta si compasiune fata de persoanele deja infectate sau bolnave, apararea drepturilor si intereselor acestora.

Posted by Picasa

Mos Craciun cu barba sura...



Un cadou pentru barbati...
Posted by Picasa

miercuri, decembrie 1

Marele test pentru soferi



foto by Nicu

Zapada anuntata de meteorologi s-a lasat asteptata in Bacau, de 1 decembrie. Odata cu inserarea, o lapovita urata s-a asternut peste oras. Culmea e ca acele de gheata nu au fost topite nici macar de antiderapantul imprastiat de utilajele de dezapezire. Se circula prin Bacau cu viteza redusa, lucru imbucurator dealtfel. Nu stiu cum vor arata strazile dimineata, insa, in cursul noptii soferii vor fi supusi testului ghetii.

Posted by Picasa

Un gest inexplicabil




foto by Nicu

Ciudat tablou, as putea spune, cu atat mai mult cu cat banca respectiva se afla intr-o zona destul de circulata, pe str. Carpati din municipiul Bacau. Cand am vazut fotografiile am avut un sentiment de renuntare. Parca cineva a renuntat sa mai lupte cu boala, cu viata si a abandonat nelipsita punguta cu medicamente care nu i-a dat sperante prea mari la o viata normala. Sper doar ca persoana care a aruncat medicamentele sa nu se gandeasca la suicid. Imi place sa gandesc pozitiv si sa cred ca la mijloc nu e decat o joaca de copil, inconstient de efectele care le-ar putea avea asupra celor din jur medicamentele lasate pe banca.

Se aprinde bradul de Craciun!

foto Liviu Maftei

Sambata, 4 decembrie, se aprinde bradul de Craciun. Evenimentul este programat pentru ora 16.00, in Piata Tricolorului din municipiul Bacau. Momentul va fi completat cu un spectacol de obiceiuri, datini si colinde sustinut de elevi bacauani. Invitatul special al acestei seri este artistul Ducu Bertzi care va sustine un recital de colinde. Cei mici se vor intalni cu Mos Craciun si ajutoarele sale, care vor impsrti jucarii si dulciuri.

Doi romani



De Ziua Nationala a Romaniei, bacauanii au inteles diferit ce si cum trebuie arborat. Un roman adevarat a scos in fata magazinului drapelul tricolor. Altii, cu vederi mai largi au agatat saracia pe cablu.  

Trafic restrictionat in Bacau

Aproximativ 100 de poliţişti de ordine publică şi poliţie rutieră vor fi prezenţi pe principalele artere ale municipiului Bacău, în ziua de 1 Decembrie. Pentru a asigura desfăşurarea într-un climat de ordine şi siguranţă publică a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Informăm pe această cale cetăţenii că în intervalul orar 10.15 -12.00, traficul rutier pe strada Constanţei, va fi restricţionat.

Rute ocolitoare recomandate:
- Str. Constantin Ene – str. Aleea Parcului – str. Măgura Caşin – str. Vasile Alecsandri – str. Oituz – str. Energiei
- Str. A. Tolstoi – str. Dr. Alexandru Şafran – str. Arcadie Şeptilici – Calea Moineşti
De asemenea în intervalul orar 12.15 – 14.00, traficul rutier va fi restricţionat în zona centrală a municipiului Bacău. (sursa IPJ Bacau)
Posted by Picasa

LA MULTI ANI, ROMANIA!

marți, noiembrie 30

Ninge iar peste Bacau



Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de fenomene meteorologice periculoase COD GALBEN, în care se arată că în intervalul 01.12.2010 ora 02.00 – 05.12.2010, în zona Moldovei, va ninge abundent şi se va depune un strat consistent de zăpadă.

În aceste condiţii Poliţia Rutieră le reaminteşte conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed, acoperit cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.

Este absolut necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să se efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi să se evite, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase. (sursa IPJ Bacau)


Posted by Picasa

Manifestari dedicate Zilei Nationale


foto by Nicu

Ziua de 1 Decembrie va avea parte si anul acesta de atentia cuvenita. Nu vor lipsi depunerile de coroane la Cimitirul Eroilor din strada Constantei (ora 11.00), completate de ceremoniale militare si religioase. Bacauanii care vor trece miercuri la pranz prin centrul orasului vor avea ocazia sa asiste la ora 13.00 la un ceremonial militar organizat in Piata Tricolorului.

De la ora 15.00, bacaunaii pot viziona pe scena Teatrului Municipal Bacovia un spectacol dedicat zilei de 1 Decembrie. Intitulat "Ziua Sfanta a Unirii", evenimentul reuneste membrii Ansamblului Folcloric "Busuiocul", actori si formatia corala "Laudamus" a Seminarului Teologic Roman.

Posted by Picasa

Brevete pentru politisti





Zi mare astazi pentru 13 ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau. Politistii cu vechime in munca de pana la 25 de ani, au primit brevete din partea sefului IPJ Bacau, comisarul sef Vasile Oprisan. Documentul este de fapt un semn onorific "In serviciul patriei", pentru ofiteri. Urmeaza sa primeasca aceeasi distinctie aproximativ 65 de politisti din cadrul IPJ Bacau.
Posted by Picasa

Aur, argint si bronz





Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bacau i-a premiat astazi pe castigatorii Cupei presei la tir "1 Decembrie", editia 2010. Fetele au salvat onoarea baietilor care au lipsit la festivitatea de premiere, iar Andreea Pruteanu, Sinziana Filimon si Ramona Ionescu au fost premiate pe rand de organizatorii competitiei, primind cate o diploma si o placheta. Tot ele au ridicat si premiile baietilor.
Posted by Picasa

luni, noiembrie 29

Copac rupt de furtuna





Rafalele de vant au pus la incercare rezistenta copacilor din municipiul Bacau. Primul arbore care a cedat se afla exact in usa cofetariei Lady Vi aflata in apropierea statiei de autobuz de la Tic-Tac. Creanga rupta a stat ceva timp pe trotuar fara ca cineva sa se sinchiseasca sa o indeparteze. La un moment dat, una din vanzatoare a iesit din magazin, a apucat de creanga si abia a reusit sa o mute din fata usii. Aaaa, era sa uit. A trecut prin zona un agent local de la Politia Primariei Bacau, dar s-a uitat absent si a plecat mai departe spre Piata Sud. Ma intreb ce se putea intampla daca in cadere, creanga respectiva surprindea un trecator sau mai multi, pentru ca zona este destul de circulata. Atunci ar fi actionat cineva!?
Posted by Picasa

Furtuna in Bacau





Pe la ora 17.00, peste municipiul Bacau s-a starnit furtuna. Cerul s-a innegrit deodata dupa ce orasul a fost invaluit in ceata si mai apoi scaldat de soare pe timpul zilei. Vintul care s-a abatut peste oras anunta o posibila ninsoare. Asa ca maine si poimaine este posibil sa ne bucuram din nou de zapada.
Posted by Picasa