sâmbătă, decembrie 11

Atentie soferi!!!



foto by Nicu

In atentia conducatorilor auto! Pe str. Veronica Micle din cartierul Izvoare, municipiul Bacau, in mijlocul drumului va asteapta o capcana. Daca aveti ghinion si treceti pe acolo pe timp de noapte, este foarte posibil sa deveniti victima unui accident rutier. Nu trebuie sa intri neaparat cu roata in gura de canalizare, ci este suficient sa atingi cu roata masinii placa de beton care tine loc de capac. In urma unui astfel de impact risti sa scapi masina de sub control, daca, asa cum am spus, circuli pe soseaua in cauza pe timp de noapte, iar vizibilitatea este redusa.
Posted by Picasa

vineri, decembrie 10

O caricatura de eveniment



Dupa ce m-am ales cu o mare raceala "capatata" la accidentul feroviar de joi seara, vineri la pranz m-am dus pana la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu", unde avea loc vernisajul expozitiei de caricatura semnata de Jean Dobritz si intitulata "Banda de clovni". Mare plictiseala. Autorul absent. In lipsa acestuia a venit la eveniment primarul din Limousin, localitate franceza "infratita" cu Bacaul. Important, ce sa zic!? Nu mi-a placut.
Posted by Picasa

In drezina erau 10 oameni


foto by Nicu

In drezina care s-a izbit violent in trenul format din 16 vagoane s-au aflat joi seara 10 persoane. Sapte dintre ele au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau si se pare ca o femeie este in stare grava, fiind internata in sectia ATI.

"În momentul producerii accidentului, trenul de marfă compus din 16 vagoane se afla staţionat în halta CFR Letea, din cauza unor defecţiuni. Ruta de deplasare a trenului era pe traseul Valea Seacă – Bacău şi transporta 524 tone fier vechi.

La locul producerii accidentului a fost trimisă o locomotivă de manevră pentru tractarea trenului de marfă. Producerea accidentului nu a afectat circulaţia trenurilor pe ruta Bacău – Bucureşti.
Dosarul privind producerea accidentului este cercetat de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău", se arata in comunicatul emis de ISU Bacau.

Posted by Picasa

joi, decembrie 9

Accident feroviar




foto by Nicu

O drezina s-a izbit joi seara de trei vagoane incarcate cu 970 tone de fier vechi. Accidentul feroviat a avut loc in halta Letea, iar in urma impactului au fost inregistrate trei victime. Bodgan Dumitriu, director Remat Bacau, spune ca vagoanele veneau de la Valea Seaca si trebuiau sa ajunga in statia CFR Bacau, unde urmau sa fie tractate de o alta locomotiva avind destinatia Constanta. Pe drum, locomotiva a ramas fara combustibil, iar cele trei vagoane s-au oprit pe calea ferata. Pentru ca vagoanele erau nesemnalizate, drezina s-a izbit violent de incarcatura. Victimele au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau pentru a primi ingrijiri medicale. Desi drezina s-a izbit violent de vagoanele cu fier vechi, insa incarcatura nu s-a miscat din loc. Vagoanele erau pazite cu arma de angajatii unei firme de securitate pentru ca nu cumva, "baietii buni" din zona sa dea atacul.
Posted by Picasa

S-a inaugurat statia de tratare a apei



Primarul Romeo Stavarache, directorul Companiei de Apa Bacau, Razvan Gaina si directorul de operatiuni al Biwater, Howard Chick, au inaugurat statia de tratare a apei brute din municipiul Bacau. Este pentru prima data cand Bacaul are o astfel de statie de tratare a apei potabile. Daca pana acum se facea doar o simpla clorinare, acum, apa trece printr-un proces complex de tratare, atingand astfel indicatori inalti de calitate. Odata cu implementarea acestui proiect problemele bacauanilor legate de apa vor fi eliminate.

miercuri, decembrie 8

Pompierii supravegheaza comuna Zemes

foto by Nicu

Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Moinesti asigura in noaptea de 8/9 decembrie masuri PSI in comuna Zemes din judetul Bacau. In satul Zemes, din comuna Zemes, s-a produs noaptea trecuta o explozie in casa unui localnic. Casa tip P+1 s-a zdruncinat din temelii din cauza unor acumulari de gaze naturale. Desi initial "specialistii" au tras concluzia ca deflagratia s-ar fi produs din cauza unor defectiuni la nivelul retelei de distributie a gazelor naturale, se pare ca locuintele respective sunt construite pe o punga de gaze. Daca aceste banuieli vor fi confirmate, putem vorbi despre un nou episod numit "Gheraiesti". Locuintele din cartierul rezidential sunt construite pe o astfel de punga de gaze naturale. Din fericire, aici, nu a avut loc pana acum nicio explozie.

Măsurătorile efectuate asupra concentraţiei de gaze naturale, de către E-ON Gaz Distribuţie – District Moineşti, au arătat la Zemes o depăşire a limitei maxime admise, respectiv 64% în sol, în perimetrul învecinat. De menţionat este faptul că în zona respectivă se află 6 locuinţe ce au fost debranşate de la reţeaua de energie electrică şi gaz. (sursa ISU Bacau)

La Spitalul de Pediatrie se arunca cu mese si scaune





Un zgomot puternic mi-a atras atentia astazi in timp ce treceam pe langa Spitalul de Pediatrie din municipiul Bacau. Initial am crezut ca a cazut cineva de la etaj, insa temerile mele cele mai sumbre nu s-au adeverit. In schimb, mai multe persoane aflate pe acoperisul spitalului, aruncau pe sol scaune, mese si alte obiecte scoase din uz. Nu mi s-a parul deloc cel mai inspirat gest, insa astfel de activitati sunt specifice romanilor. Atrasi de zgomotul din jur, copiii se uitau speriati pe la ferestre.

marți, decembrie 7

O seara magica



foto by Nicu

O plimbare in aer liber poate fi o alegere buna la orice ora. Uite asa, am plecat spre centrul orasului, sa ma bucur de atmosfera de iarna. Am ratat aprinderea bradului de Craciun pentru ca aveam in vizita oameni dragi. M-am bucurat ulterior insa de peisaj, alaturi de niste necunoscuti care traiau momente de neuitat in Piateta.


Posted by Picasa

Izolare cu ziare

      



    


Ingenioasa treaba. Un locatar de pe str. Milcov, nr. 136, sc. D, din municipiul Bacau s-a gandit ca hartia de ziar protejeaza tevile de gaz.

duminică, decembrie 5