sâmbătă, decembrie 18

Tutungeria de altadata


foto by Nicu

Am trait un sentiment straniu zilele trecute cand am trecut pe langa o tutungerie. Da. Ati citit bine. In anii '80 erau singurele magazine de unde fumatorii isi puteau cumpara tigari. Pentru cateva secunde mi-a revenit in nari mirosul greu al tigarilor Carpati si nu stiu de ce, "parfumul" sapunului de rufe. Cred ca in magazinul din cartierul in care am copilarit se vindea si sapun. E ciudat totusi sa te gandesti ca cineva s-a gandit in 2010 sa redeschida o tutungerie. Si unde mai pui ca magazinul de la Tic-Tac este deschis non-stop.

vineri, decembrie 17

Ger peste Bacau


foto by Nicu

Atmosfera inghetata in Bacau. Acesta este peisajul ultimelor zile, de cand temperaturile au scazut simtitor. Totul in jur a inghetat, oamenii sunt morocanosi, iar pietele goale.

joi, decembrie 16

Ursii au intrat in Bacau

                                                                          
                       foto by Nicu

Atmosfera de sarbatoare pe strazile Bacaului. Cetele de ursi si-au facut aparitia in zona de sud a orasului, ursarii atragand atentia in stilul lor propriu, prin dans si ritmuri de toba. Frumos, ceata de ursi pe care am intalnit-o mai apoi pe str. Bucegi mi-a starnit emotii. Mi-am adus aminte de copilarie si de momentele frumoase din timpul sarbatorilor de iarna.

miercuri, decembrie 15

Sistem de protectie

  
                              foto by Nicu

Un locatar din cartierul Cornisa Bistritei din municipiul Bacau, a crezut de cuviinta ca cel mai bun sistem de protectie pentru aerul conditionat este o umbrela.

Brazi la alegere

.
foto by Ramona
Pietele din municipiul Bacau au fost "populate" cu brazi de Craciun. Bradul autohton romanesc poate fi achizitionat cu sume cuprinse intre 50 si 65 lei, iar cei de provenienta straina, pot fi cumparati cu sume cuprinse intre 150 si 300 lei. Probabil este loc de negociere, iar in Ajun de Craciun, preturile vor fi mai mici.

marți, decembrie 14

ASCO dispare



Celebra pe vremuri, fabrica de confectii ASCO Bacau va dispare in curand de pe harta orasului. In locul impunatoarei constructii se va ridica un nou supermarket. Din informatiile mele, pe cele cateva hectare de teren se va desfasura hipermarketul Cora, un magazin mare, asa cum gasim in alte orase din tara.
La un moment dat se vehicula si ideea ca pe terenul respectiv vor fi construite blocuri, insa, luand in calcul actuala conjunctura economica, investitorul a optat pentru un supermarket. Concurenta se anunta a fi una acerba, avand in vedere faptul ca in zona exista Kaufland si Plus.

luni, decembrie 13

Se finalizeaza tunelul la pasajul subteran

foto by Nicu

Zilele acestea se preconizeaza a se finaliza lucrarile de strapungere a tunelului subteran de la pasajul subteran din municipiul Bacau. Tunelul va face legatura intre strazile Stefan Gusa - Oituz, fluidizand pe viitor traficul din zona. Surse neoficiale spun ca tunelul va fi gata marti dupa-amiaza sau in cursul zilei de miercuri.   

Cerere in casatorie


Duminica, 19 decembrie, ora 18.00, mergem la spectacol. Teatrul Municipal Bacovia pune in scena premiera "CERERE IN CASATORIE", de A. P. CEHOV. Din distributie fac parte Eliza Judeu, Bogdan Buzdugan, Cristian Todica si Stefan Ionescu. Regia artistica este semnata de Murel Manea, iar scenografia poarta amprenta Cristinei Ciobanu. Vizionare placuta! (sursa: Teatrul Municipal Bacovia)

duminică, decembrie 12

Parcare cu bariere




foto by Nicu

Parcarea din spatele Pietei Centrale a capatat noi dimensiuni. Recent asfaltata si marcata, "noua" parcare cu plata a fost dotata si cu doua bariere. Semn ca niciun conducator auto nu va mai intra/iesi din locul amenajat fara sa plateasca o taxa anume. Stiu ca pana nu demult soferii plateau "taxa" de intrare un leu, sper ca odata cu imbunatatirile aduse sa nu se modifice si tariful. Ce mi-a placut este faptul ca administratorul a fructificat fiecare centimentru din spatiul amintit, marcand locuri inclusiv pe mijlocul parcarii. Sper ca odata cu reasezarea locurilor de parcare, traficul in zona sa fie mai accesibil.
Posted by Picasa